La Biblioteca Nacional de Madrid es traslladarà a BarcelonaSegons informa avui el prestigiós diari Catalonia Today (edició de El Mundo Today), una de les decisions que es van prendre en el passat Consejo de Ministros que es va celebrar a Barcelona el passat dia 21 de desembre, va ser el trasllat de la Biblioteca Nacional de Madrid a Barcelona. A més a més del trasllat, també es va acordar el canvi de nom de la Biblioteca, que es passarà a dir Biblioteca Nacional de España Jordi Rubió i Balaguer. Segons informen fonts del Ministerio de Cultura, s'ha volgut esperar a avui per a donar la notícia per a donar més rellevància a la mateixa, i que així tingui un major impacte en cercles culturals i bibliotecaris. També comenten que si l'aeroport del Prat també canvia de nom, ells no volien ser menys i també celebren aquest canvi, per incloure el nom d'aquest prestigiós bibliotecari català. Respecte el canvi d'ubicació, també són tot bones notícies, doncs "no caldrà que agafem l'AVE per anar a la platja". Finalment, comenten que "es tracta d'un gest simbòlic i de bona voluntat, per establir ponts de diàleg i de respecte amb el poble català".

Per la seva banda, des de la Conselleria de Cultura sembla que ja n'estaven informats de les intencions de Madrid. Segons comenta la Consellera Laura Borràs, "venim treballant en aquest assumpte des de fa just un any. Ens hem anat reunint de forma periòdica al restaurant La Camarga. S'hi menja molt bé, i a més tenen uns bonics gerros amb flors. Des de la Conselleria donem ple suport a aquesta decisió, que situarà Barcelona com un potent centre bibliotecari a nivell mundial. A la mateixa ciutat tindrem la Biblioteca de Catalunya, la Biblioteca Provincial i ara la Biblioteca Nacional d'España". A més, Borràs apunta que amb aquesta mesura aconseguirem augmentar la ràtio de llibres per habitant de forma ràpida i senzilla. "Tothom hi guanya, és un win-win", ha dit Borràs del tot convençuda. 

A partir d'ara, caldrà treballar en el trasllat de la BNE a Barcelona. Una de les possibles formes de traslladar tot el fons de la Biblioteca seria usar els combois de l'AVE de la línia Madrid-Barcelona. "És una línia infrautilitzada, amb escàs rendiment econòmic. És una ocasió única i immillorable de poder rendibilitzar aquesta infraestructura. I de passada, es faria esporga del fons i podrien oferir lectures interessants als viatgers de l'AVE", apunten des del Ministerio de Cultura. Un cop a Barcelona, sembla que la Biblioteca es podria instal·lar a les antigues dependències del Banco de España.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada