Projecte 10x10: trobades dels editors amb els bibliotecaris

El Servei de Biblioteques de la Generalitat va impulsar l'any passat el projecte 10x10: trobades dels editors amb els bibliotecaris, per tal d'establir un canal de comunicació directe entre el món de l'edició a Catalunya i els professionals de les biblioteques. Enguany, i gràcies a l'èxit de la primera edició, aquestes trobades es tornaran a fer.

Adjunto la nota de premsa que es va enviar a BibCat:
El Servei de Biblioteques [http://biblioteques.gencat.cat] del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va impulsar l'any passat el "Projecte 10x10. Trobades dels editors amb els bibliotecaris", una iniciativa que buscava establir una comunicació directa entre les editorials i els professionals de biblioteques. La iniciativa va néixer de la voluntat de "dotar de més eines per millorar la selecció bibliogràfica a les biblioteques", tal com va explicar Carme Fenoll, Cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, i que la comunicació s'establís en un marc de proximitat ja que "El Projecte 10x10 crea un espai físic de trobada entre editors i bibliotecaris".

El Projecte 10x10 té caràcter bidireccional, és un intercanvi. D'una banda els editors, més enllà de les seves novetats, poden explicar als bibliotecaris la seva línia editorial o filosofia, i d'altra banda els bibliotecaris tenen l'oportunitat de fer conèixer als editors les inquietuds del món de biblioteques, la recepció que tenen els seus llibres i presentar-los suggeriments.

El cicle de trobades de l'any passat, amb caràcter de prova pilot, es va realitzar en el transcurs del mes d'octubre i l'inici de novembre, amb sessions a les ciutats de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa i la participació de les editorials Acontravent, Adesiara Editorial, Brau Edicions, Edicions de 1984, Edicions de la Ela Geminada, Edicions Sidillà, Edicions Vitel·la, Editorial Meteora, Fragmenta Editorial, Viena Edicions i LaBreu Edicions.

Després de la bona acollida d'aquesta iniciativa per part dels participants i davant de l'interès de diferents editorials, aquest any reprenem el projecte. L'Associació d'Editors en Llengua Catalana <http://www.editorsencatala.org/> , amb el suport del Gremi d'Editors de Catalunya <http://www.gremieditorscat.es/Portada_A.asp> , ha col·laborat fent arribar les propostes de participació de 35 editorials. Atès aquest elevat nombre d'editorials, aquest any es faran tres cicles, amb sessions als diferents àmbits territorials. El primer cicle es farà entre 26 de febrer i el 3 d'abril i hi participaran els segells editorials Albertí Editor, Libros del Asteroide, L'Avenç, Editorial Cruïlla, Cossetània Edicions, El Cep i la Nansa Edicions, Editorial Fonoll, Edicions Proa, Editorial Pòrtic, La Galera, Curbet Edicions, Pagès Editor, Publicaciones Altaria i Obrador Edèndum.

Els altres dos cicles estan programats per al maig i l'octubre amb les editorials Columna, Còmplices Editorial, Ediciones La Cúpula, Duomo Ediciones, Editorial Alrevés, Albur-Libros del Zorro Rojo, Edicions Cadí, Editorial Joventut, Editorial Gregal, Ara Llibres, Club Editor, El Raig Verd, Editorial Minúscula, Empúries, Edicions 62, Editorial Mediterrània, Pol·len Edicions, Sajalín Editores, SD Edicions, Ediciones del Serbal, Thule Ediciones, Edicions del Bullent, El Llop Ferotge, A Sense of Music-Bellaterra Música i Blackie Books.

El dia 13 de març, es farà una sessió a Lleida amb només editors lleidatans: Pagès Editors, deParís edicions, Editorial Fonoll, Edicions Salòria, La noche del loro, Grata Lectura i Garsineu Edicions.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada