En marxa la Comissió d'Equipaments Socioculturals

Avui tindrà lloc a la seu del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya la primera reunió de la Comissió d'Equipaments Socioculturals, una nova iniciativa impulsada des del Col·legi i des de la seva Junta, i que tindré l'honor, el privilegi i sobretot la responsabilitat de coordinar. Des d'aquí vull agraïr públicament als companys de Junta la confiança mostrada en mi i en aquest projecte, així com la voluntat de tirar-ho cap endavant i que arribi a bon port.

Però... què és aquesta Comissió? Unes pinzellades...
Definició
És un espai de debat, independent i tranversal, i en què hi participen representants de diferents administracions i entitats, així com professionals independents, per a l'anàlisi, la reflexió i la prospectiva al voltant de tot allò relacionat amb els equipaments socioculturals.

Objectius
La Comissió neix amb dos objectius fonamentals:
En primer lloc, aglutinar en un mateix espai a tots els actors implicats en el disseny i en la planificació de biblioteques, arxius i altres equipaments socioculturals, com podrien ser centres cívics, casals, auditoris, teatres, etc.; i en segon lloc, esdevenir un think tank en la matèria, i que sigui capaç, des de la independència i autonomia professionals, d'influir en agendes polítiques, de generar i impulsar nous corrents, noves idees i noves vies en la planificació, el disseny, la construcció i l'ús dels equipaments socioculturals.

Missió
Des del respecte institucional i de les línies programàtiques de cada administració o entitat responsables dels equipaments, aquesta Comissió vol fomentar i incentivar la generació de noves idees al voltant dels equipaments socioculturals, i que aquest entorn de conversa, diàleg i debat permanent i transversal serveixi per a millorar la qualitat dels equipaments socioculturals, i per a augmentar la capacitat de resposta davant nous reptes i nous horitzons.

En definitiva idees, idees i més idees. Avui tot just comencem, amb il·lusió, amb empenta, però també, és clar, amb prudència i conscients de què cal anar pas a pas. El repte és gran, però també ho és la certesa de la utilitat i la necessitat d'aquesta comissió. Tenim molta feina per a fer, i en continuarem parlant.

1 comentaris:

  1. Bon dia Daniel, i felicitats per la iniciativa!
    Espero que em pugueu enviar el resum de la primera reunió per posar-me al dia.
    Gràcies!

    ResponElimina