Article: El sud bibliotecari 2.0

He publicat un article en el número 52 (gener-juny 2010) de l'Ítem, la revista del COBDC. Es tracta de:
El sud bibliotecari 2.0: eines del web social a les biblioteques públiques tarragonines

RESUM
En l’article es fa una visió panoràmica dels diferents serveis de la web 2.0, o web social, usats en diferents biblioteques públiques de la província de Tarragona. Es fa un repàs del serveis usats a les biblioteques de Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes i Tortosa. També es parla de les eines que usen a la Central de Biblioteques de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a centre de suport a totes les biblioteques públiques de la província. Finalment, s’extreuen unes conclusions en forma de tendències i usos.

Paraules clau: web 2.0, web social, biblioteques públiques, Tarragona (província), internet

RESUMEN
En el artículo se hace una visión panorámica de los diferentes servicios de la web 2.0, o web social, usados en diferentes bibliotecas públicas de la provincia de Tarragona. Se hace un repaso a los servicios usados en las bibliotecas de Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes y Tortosa. También se habla de las herramientas que usan en la Central de Bibliotecas de Tarragona y Terres de l’Ebre como centre de soporte para todas las bibliotecas públicas de la provincia. Finalmente, se extraen unas conclusiones en forma de tendencias y usos.

Palabras clave: web 2.0, web social, bibliotecas públicas, Tarragona (provincia), internet

ABSTRACT
The article provides an overview of different Web 2.0 services, or social web, used in various Public Libraries in the province of Tarragona (Spain). It provides an overview of the services used in the libraries of Cambrils, Mont-roig del Camp, El Vendrell, Torredembarra, Reus, Roquetes and Tortosa. It also discusses the tools that use the Central Library Services of Tarragona and Terres de l’Ebre as a center of support for all public libraries in the province. Finally, some conclusions are drawn in the form of trends and uses.

Keywords: web 2.0, social web, public libraries, Tarragona (Spain), internet

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada