Servei de referència virtual amb Mibew Web MessengerFa uns mesos vaig instal·lar-me als meus dominis el servei d'assistència virtual i xat Mibew Web Messenger. Fins llavors, havia usat el badge del Google Talk, però presentava algunes limitacions. Es tracta d'un programa open-source, escrit en PHP i MySQL, i que cal instal·lar en un servidor sota un domini propi. El procés d'instal·lació és força senzill, i només caldrà configurar una base de dades al servidor, i seguir els passos de l'instal·lador. Està disponible en tres idiomes: anglès, castellà i rus. El tinc instal·lat a danielgil.info, la meva pàgina professional, i apareix també aquí al blog.

Aquestes són algunes de les seves característiques:

  • Llistat d'espera de visitants.

  • Historial de xats i estadístiques.

  • Missatges predeterminats.

  • Botó d'accés configurable per a posar a les nostres pàgines web.

  • Múltiples operadors, i possibilitat de configurar el perfil de cada un d'ells (fotografia, adreça de correu electrònic, privilegis dins del sistema, etc.).

  • Opcions del sistema: plantilla gràfica, logotip de l'empresa, connexions segures, etc.).

  • Enviament dels xats a l'adreça de correu electrònic de l'usuari.


I en general, cal destacar que es té un control total i absolut sobre les nostres comunicacions a través d'aquest sistema. En definitiva, penso que es tracta d'una eina molt potent en l'àmbit dels serveis d'assistència i referència virtuals, i molt útil tant per a biblioteques de tota mena com per a professionals freelance de qualsevol sector, i que vulguin incloure aquests serveis en la seva pràctica laboral. També es poden veure més exemples del seu funcionament a les web de la Maria José Sola,  a Catorze.com o a Iulius.net.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada