Vídeo: Escola de Bibliotecàries

Vídeo possiblement del 1924 de l'Escola Superior de Bibliotecàries, creada el 1915, i precedent històric de l'actual Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. Pel que llegim al canal de YouTube de canabib:
El reportatge probablement data de 1924 i el fragment tobat té una durada d'1,32 min. Es veuen imatges de la Secretaria (Petronel·la Tuca) i d'alumnes fent pràctiques de catalogació a la biblioteca de l'Escola, que era ubicada en aquell temps a l'edifici del Rellotge del recinte de la Universitat Industrial, al carrer Comtes d'Urgell. Tot seguit es veuen les alumnes del curs preparatori (que calia seguir abans d'entrar a l'Escola), i imatges d'una classe de llatí de primer curs, amb el professor Lluís Segalà, que va ser director de l'Escola entre 1919 i 1930. Finalment es veuen imatges de la classe de Coneixement general de les ciències pures i aplicades i de la seva classificació, amb el professor Rafael Campalans.

[caption id="attachment_4359" align="alignnone" width="440" caption="Alumnes de la promoció de 1925. D’esquerra a dreta: Maria Fontserè, Engràcia Miquel, M. Consolació Llauger, Martina Pascual, Josefina Ibars i Montserrat Cumellas (1925)"][/caption]FONTS:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada