Poder fer fotos a una biblioteca

Fa dos divendres vam ser a l'Escola Sert del COAC, per una reunió de treball. I ja per la tarda, i abans de tornar cap a Tortosa, ens vam escapar a la seu central de la UB, a l'edifici històric, i més concretament a la Biblioteca que hi ha a la primera planta... Una preciositat de Biblioteca, amb un sostre magnífic, amb una balconada resseguint tot el perimetre de la sala i unes escales de cargol a banda i banda, amb baranes de ferro...

Universitat

Doncs bé, que vaig pensar que estaria molt bé fer un article pel blog, així que vaig demanar si podia fer fotos a les dues noies que hi havia al taulell... I vaig obtenir una resposta negativa, i ens en vam tornar cap a les Terres de l'Ebre sense les fotos. Quina pena, amb una Biblioteca tan bonica. Però vaja, que volia investigar més sobre el tema, i vaig preguntar a un company bibliotecari i blocaires que treballa en una altra biblioteca de la UB sobre aquest tema, i em va comentar el següent: resulta que si, que es poden fer fotos a les biblioteques de la UB, però que abans cal demanar permís per escrit al responsable de cada una de les biblioteca. Caram, la cosa ja canvia, i ja no és tan radical com el no que vam rebre per resposta. Bé, el cas és que l'un per l'altre, no vaig poder fer fotos: jo perquè no sabia que existia aquesta normativa i tampoc vaig preguntar... i les noies que hi havia al taulell, perquè no em van comunicar adeqüadament els passos que calia seguir. Per aquesta banda, cap problema.

Reflexionant sobre aquest tema, és evident la falta de comunicació sobre el protocols a seguir per aquests temes, i que haurien de tenir clars tots els membres del personal. D'altra banda, entenc que les biblioteques marquin protocols per escrit d'actuació a l'hora de fer fotografies o enregistraments de video dins les seues instal·lacions, ja que això actua com a filtre... Ara bé, també cal tenir present que permetre fer fotografies de l'interior de les biblioteques pot augmentar la visibilitat de la mateixa així com el seu coneixement (de l'edifici, dels seus fons, del seu mobiliari, etc...). I també penso que caldria discriminar d'entre les peticions, tenir una mica de mà esquerra: no és el mateix una productora de cinema o una agència publicitària que vol enregistrar dins la biblioteca... que per exemple un bibliotecari friki anònim com jo, que només vol fer unes quantes fotos per penjar-les en un modest blog.

1 comentaris:

  1. És difícil que el personal del taulell faci excepcions a les normatives. En cas de dubte, preguntaran al cap, si hi és.
    Friki, no sé, però d'anònim res ;-)

    ResponElimina