Els bibliotecaris líquids

La identitat dels bibliotecaris també és líquida, difosa, flexible, expansiva i sense uns límits clars i precisos. Bibliotecaris líquids en temps d'identitat líquida i plena d'incerteses, en tots els nivells.

Som líquids, de fet fa temps que potser ja ho som, però paradoxalment aquesta identitat ens sitúa en una posició d'avantatge davant d'altres professions més sòlides i amb uns límits més precisos.

Sabem, sabrem, fer d'aquest estat líquid un avantatge competitiu?

3 comentaris:

  1. Estic llegint la Historia de las bibliotecas d'Hipólito Escolar i al començament diu, més o menys (cito de memòria), que l'essència de l'activitat dels bibliotecaris es va definir fa 4.500 anys, a les primeres biblioteques. I encara hi som: ens hem anat adaptant als canvis que hi ha hagut i crec que continuarem adaptant-nos. Tants anys tractant amb la informació, organitzant-la, distribuint-la, fent-la accessible crec que ens dóna prou eines per adaptar-nos a les noves exigències. Caldrà un esforç, és cert, i com deia la Gamoia als comentaris de l'entrada anterior, no podem badar i cal que ens arrisquem.

    ResponElimina
  2. [...] es torna líquid, inestable, mòbil… difús. I els bibliotecaris també ens transformen, esdevenim líquids. Les fronteres són difuses i fràgils, i la biblioteca-continent ja no [...]

    ResponElimina
  3. [...] se vuelve líquido, inestable, móvil … difuso. Y los bibliotecarios también nos transformamos , nos convertimos en líquidos. Las fronteras son difusas y frágiles, y la biblioteca-continente [...]

    ResponElimina