Xerrada a les Nits a l'Àtic: les biblioteques a internet

La meua agenda treu fum (i també el meu cap!!). I és que aquest divendres acaven tres setmanes seguides intenses i enriquidores, de networking social: primer a Granollers amb les Jornades de la Catosfera; després, a Tortosa i Roquetes amb l'EbreBloc 2008... I ara, finalment, a Amposta.

I és que aquest divendres 8 de febrer de 2008, a les 21.30h al Casal d'Amposta, la Begonya Ferré i jo mateix donarem una xerrada en el marc del cicle de xerrades de les Nits a l'Àtic, que organitza cada any l'associació Atictes.
Les biblioteques a Internet: catàlegs i altres serveis d’informació

La xerrada busca mostrar, de forma planera i divulgativa, els principals recursos a internet en l’àmbit de les biblioteques i la documentació. Hi desfilaran des d’OPACS, repositoris digitals, catàlegs col·lectius, blogs, serveis de noticies,… i explicarem tot el suc que en podrem treure en la nostra vida diària.


Bé, primer de tot, vull donar les gràcies a Atictes per donar-nos l'oportunitat de fer aquesta xerrada. És tot un honor de poder participar en una activitat que sens dubte ja es referent a les nostres terres (i diria que fins i tot fora!! Si, fem productes sensacionals i exportables al 100%).

I sobre aquesta xerrada, penso que és una oportunitat única per a la BiD (la Gamoia ja s'ha expressat en aquest sentit). Podem sortir físicament de les nostres quatre parets, dels nostres centres, i apropar la nostra professió a la societat, explicar què fem, què aportem, com treballem... Donar exemples d'execel·lència. Però sobretot, fer-ho de manera planera: baixar de la nostra tribuna. I adoptar un cert to, potser, de caire utilitarista: per a què em pot servir, tot plegat? Bufa!! Quina responsabilitat. Ni que sigue a petita escala, els petits actes són poderosos. I aquest en té molt, de poder.

Més info: http://atictes.cat/?p=37

3 comentaris:

  1. [...] a Internet: catàlegs i altres serveis d’informació. Hi participen la Begonya i el Dani, i no cal estar a Amposta per seguir-ho, només cal que entreu al bar cibernètic que tenen muntat [...]

    ResponElimina
  2. [...] presento a continuació les diapositives que mostrarem aquesta nit a la xerrada de les Nits a l’Àtic. També podeu seguir en directe la presentació a: [...]

    ResponElimina
  3. [...] Al febrer vaig fer una xerrada sobre la presència de les biblioteques a internet, emmarca en el cicle de les Nits a l’Àtic, impulsat per l’associació Atictes. [...]

    ResponElimina