Anàlisi dels blogs BiD

Ja està disponible en línia un estudi bibliomètric dels blogs espanyols en biblioteconomia i documentació entre gener de 2006 i abril de 2007. Us en recomano la seua lectura.

Torres-Salinas, Daniel; Cabezas-Clavijo, Álvaro; Delgado López-Cózar, Emilio. Análisi métrico de los blogs españoles de Biblioteconomía y Documentación (2006-2007). El Profesional de la Información, 2008 (en prensa).

L'article es publicarà el 2008 a la revista El Profesional de la Información, però els seus autors ja ens han avançat el seu contingut. Els seus autors parteixen d'un llistat de 46 blogs especialitzats en Biblioteconomia i Documentació publicat per l'equip de SEDIC [Wiki i PDF]. D'aquests 46 analitzen els 12 que llavors tenien més Authority segons el rànquing de Technorati.

I entre aquests 12 hi figura aquest blog, [bauen_Blog]. Francament, m'ha sorprès moltíssim trobar-me entre els escollits. I m'ha fet també molta il·lusió. És un honor, i al mateix temps una responsabilitat. I des d'aquí vull agrair als autors que hagin inclòs aquest modest blog.

Posicionament

Alguns apunts: més que les xifres quantitatives d'articles, comentaris, paraules,... m'ha agradat especialment el quadre de posicionament comentaris/articles apareix [bauen_Blog] al quadrat inferior dret. És a dir, que es publiquen molts articles, però es generen pocs comentaris. Penso que aquesta conclusió s'aproxima molt a la situació real del blog: es publica, però suposo que per l'especialització del mateix, no és capaç de generar gaire debat. I pel que fa a l'Authority, actualment és ja de 51. Però vaja, tota anàlisi d'un fenòmen dinàmic com és la blogosfera esdevé tan sols una foto fixa, una foto finish d'un moment determinat; i analitzar fluxes continuus és extremadament complicat.

Finalment, i agafant el fil d'unes impressions de la Gamoia, voldria remarcar l'assumpte de la llengua. Tant ella com nosaltres figurem entre els 12 escollits. Només som dos blogs BiD escrits en català; els altres 10, ho són en castellà. És important dir-ho. Sens dubte, és un èxit i hauriem de fer una festa només per a celebrar-ho. Per la part que em toca, estic molt orgullós i satisfet; i content per la Gamoia; i com diu ella, (...) és possible fer un blog BiD en català i tenir una visibilitat similar a la d'un blog en castellà (...). No ho podria expressar millor, ni tant clar ni tant contundentment. Però caldrà seguint molt més soroll... Per cert, què és A-List?

5 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada